Vjosa Osmani s’i arrin votat e mjaftueshme për Presidente as në rundin e dytë, Nasuf Bejta merr 4 vota

Kandidatja për presidente, Vjosa Osmani nuk ka marrë vota të mjaftueshme për tu zgjedhur Presidente as në rundin e dytë të votimit në Kuvend.


82 deputetë kanë marrë pjesë në votim, nga 84 janë të pranishëm.

67 vota rezultuan për Vjosa Osmanin, dy më pas se sa në rundin e parë. 4 vota dolën këtë herë për Nasuf Bejten, derisa 11 tjera dolën të pavlefshme.

Megjithatë, për Vjosa Osmanin 67 vota janë të mjaftueshme për të u bërë presidente në rundin e tretë dhe të fundit për votimin e shefit të shtetit.

Votimi i këtij rundi final, në të cilin Vjosa Osmanit, i duhet vetëm shumica e thjeshte, 61 vota për tu bërë Presidente, nis pas pak në Kuvend.