Zafir Berisha flet si ekspert, thotë se Kosova ka kapacitete për parandalimin e sulmeve kibernetike

Zafir Berisha, zëvendës ministër në Ministrinë e Brendshme ka folur në lidhje me sulmet e fundit kibernetike në Kosovë. Berisha vlerësoi se vendi ka zhvilluar kapacitete profesionale për parandalimin e sulmeve kibernetike, shkruan Reporteri.net.


“Pas diskutimeve të zhvilluara ndërmjet anëtarëve të Këshillit, u vlerësua se përkundër sfidave në parandalimin e sulmeve kibernetike, Republika e Kosovës ka zhvilluar kapacitete profesionale për parandalimin e sulmeve kibernetike”, thuhet në njoftim.

Tutje thuhet se legjislatura e ardhshme duhet të miratojë më urgjencë Strategjinë për Sigurinë Kibernetike.

Njoftimi i plotë pa ndërhyrje:

Nga pozita e Koordinatorit Nacional për Siguri Kibernetike dhe si zëvendësministër në detyrë i MPB, sot në Këshillë diskutuam për gjendjen e sigurisë kibernetike në Republikën e Kosovës, pas raportimeve të fundit për sulme kibernetike.

Pas diskutimeve të zhvilluara ndërmjet anëtarëve të Këshillit, u vlerësua se përkundër sfidave në parandalimin e sulmeve kibernetike, Republika e Kosovës ka zhvilluar kapacitete profesionale për parandalimin e sulmeve kibernetike.

Legjislatura e dalur nga zgjedhjet e fundit pres që ta ketë prioritet të prioriteteve ligjin për siguri kibernetike si dhe të miratoj me urgjenc Strategjin për Siguri Kibernetike dhe Planin e Veprimit 2021-2025 me iden që të fuqizohen edhe më shumë institucionet e siguris në këtë fushë!