Zgjedhjet lokale: Mbi 3 mijë policë, 35 gjyqtarë dhe 80 prokurorë të angazhuar në mbrojtje të votës

Qytetarët e Kosovës sot do t’i drejtohen kutive të votimit për t’i zgjedhur përfaqësuesit e tyre lokal, asamblistët dhe kryetarët e 38 komunave.

Nitën e zgjedhjeve do të jenë të angazhuar 3 mijë e 552 zyrtarë policorë, shkruan Reporteri.net.

Të angazhuar do të jetnë 80 prokurorë kujdestarë, derisa KGJK ka angazhuar 35 gjyqtarë kujdestarë në nivel vendi në ditën e zgjedhjeve.

Laura Pula nga Prokuroria e shtetit në një konferencë për media ka thënë se kanë krijuar mekanizmat për një proces të mirëfilltë.

“Mision është mbrojtja e votës së qytetarit”, tha ai. Kemi 80 prokurorë kujdestar në 38 komunat e Kosovës. Nëse do të ketë keqpërdorim të votës, prokuroria dhe policia do të ndalojnë dhe arrestojnë qytetarët, por edhe ata që mundësojnë këtë”, ishte shprehur ajo.

Në zgjedhjet lokale që mbahen sot, të drejtë vote kanë 1 milion e 885 mijë e 448 qytetarë./Reporteri.net