4 mënyra për të ndaluar mbingarkesën e mendjes

Mbingarkesa është një nga shkaqet më të mëdha të pakënaqësisë. Mbingarkesa mund të krijojë probleme që nuk i keni pasur më parë. Shumica e problemeve apo situatave që ne i sjellim në mendje janë frika dhe shqetësimi dhe nuk na ndihmojnë – megjithëse mendojmë se duke e anashkaluar, po ndihmojmë apo po e mbrojmë veten në një farë mënyre. Ajo që po bëjmë me të vërtetë është vjedhja e këtij dhurate në këtë moment.


Unik Portal ju sjellë 4 mënyra për të ndaluar mbingarkesën e mendjes.

Ndalo së menduari negativisht

Ne jemi bërë një shoqëri që lejon të na mbizotëroj të menduarit negative. Duke zhvendosur fokusin tuaj në atë që ju bën të lumtur, ose për çfarë jeni mirënjohës, mund të filloni të rifreskoni mendjen tuaj për të menduar më pozitivisht. Rrjedhimisht, do të filloni të ndiheni më paqësorë dhe të mos i kushtoni aq shumë vëmendje negativitetit që ju perceptoni brenda vetes dhe diku tjetër. Mos harroni, energjia rrjedh ku vëmendja shkon – ju mund të ndaloni të mendoni duke krijuar ndërgjegje prapa mendimeve tuaja.

Thuaj vetës fjalë qetësuese

Kushtojini vëmendje trurit tuaj në këtë çast … cilat lloje mendimesh vëzhgoni? Më shumë gjasa, do të vëreni se shumica e qendrave tuaja mbizotëruese rreth asaj që ju duhet të bëni sot, ose atë që dikush tha se ju bëri të zemëruar, ose edhe mendimet degraduese për veten tuaj. Mos u bëni keq, megjithatë; me aq shumë negativitet rreth nesh, mbajtja e një mentaliteti konsistent pozitiv nuk është gjithmonë e lehtë. Sidoqoftë, në të vërtetë mund t’i kundërvihen mendimeve negative, duke shkaktuar stres, me fjalë të thjeshta e paqësore. Çdoherë që ndjeni një ankth, futni fjalë qetësuese në vetëdijen tuaj. Fjalët mbartin shumë kuptim dhe fuqi, prandaj përdorini ato në avantazh sa herë që ndiheni të stresuar.

Jeto në të tashmen

Harroji detyrat që duhet të kryeni nesër pas punës, ose faturat që duhet të paguani javën e ardhshme, ose pasigurinë e së ardhmes suaj që nuk keni arritur akoma. Kur ju e preokuponi veten me mendime të tilla I shkaktoni vetes një çrregullim të madh brenda trupit, madje edhe të çojë në ankth, depresion, stres kronik dhe probleme të tjera serioze. Ankthi më i madh është shkaktuar fakti më i thjeshtë të jetosh në një kohë të ndryshme nga ajo që është tani.

Duke i lejuar vetes të përshtateni nga një moment në tjetrin, ashtu siç jeni përshtatë kur keni qenë një fëmijë. Kështu do të rimarrësh atë që do të thotë të ndihesh në paqe e vërtetë.

Dilni në natyrë

Natyra është mënyra e përsosur për të qetësuar një mendje të zënë. Ju mund ta bëni këtë në fundjavë ose në pushimin tuaj të drekës në një park aty pranë. Nëse jeni të vërtetë të stresuar, mendojeni një pushim dy ditor diku larg në një vend të bukur dhe larg nga çdo gjë. Çdo gjë që mund të bëni për të forcuar lidhjen me natyrën, do të sjellë shumë përfitime në mendjen tuaj dhe do t’ju ndihmojë të mbani mend se ne i krijojmë stresin më të madh mendjes dhe trupit tonë. Ne filluam në një vend të harmonisë së pastër dhe shumica e asaj që shohim rreth nesh është vetëm një iluzion i vazhdueshëm. Mos harroni se natyra nuk lufton përmes jetës, dhe as nuk duhet. Mos u merrni shumë me çështje të parëndësishme të botës materiale, sepse nuk do të gjeni paqe në numra apo objekte. Me të vërtetë, paqja qëndron brenda zemrës tënde dhe natyra është miku i juaj më i mirë.