Këto 6 shenja tregojnë se mund të keni kaluar coronavirusin pa e kuptuar

Këto ditë është e vështirë të përcaktohet se nga çfarë vuan kur nuk ndihesh mirë. A ke ftohje, grip apo coronavìrus?


Disa njerëz sëmuren shumë kur infektohen me covid, ndërsa të tjerët as nuk e kuptojnë që e kanë.

Po ju mendoni se e keni kaluar virusin, por s’e keni kuptuar kur dhe si?

Këto gjashtë shenja tregojnë se po, mund ta keni kaluar:

1. Ftohja e zakonshme mund të jetë shenjë e coronavirusit. A është shoqëruar ftohja me një (ose më shumë) nga simptomat si: ethe dhe të dridhura, kollë, vështirësi në frymëmarrje/gulçim, lodhje, dhimbje muskulore, dhimbje koke, humbja e nuhatjes dhe shijes, dhimbje fyti, rrjedhje hundësh, të përziera dhe të vjella, diarre? Atëherë, e keni kaluar virusin.

2. Humbja e nuhatjes dhe shijes, e shoqëruar me shenja të tjera.

3. Rënia e flokëve mund të vijë nga shumë shkaqe ama është dhe një nga shenjat se covidit. Nëse keni pasur rënie flokësh kohët e fundit, atëherë mund ta keni kaluar coronavìrusin.

4. Gulçimi është një nga simptomat më të njohura të virusit.

5. Kolla e vazhdueshme dhe e thatë, po ashtu. 6. Një studim nga “Journal of the American Medical Association” zbuloi se 53 për qind e pacientëve me Covìd-19 ndonjëherë vuajnë nga lodhja ekstreme, deri në 60 ditë pas dìagnozës.

6.Nëse për një periudhë keni qenë të lodhur dhe keni pasur simptoma të tjera, atëherë mund ta keni kaluar virusin.

Si përfundim, këto shenja që ju sollëm ne sot tregojnë vetëm një mundësi, pra që ju mund ta keni kaluar vìrusin. Për t’u siguruar bëni testin e serologjikut që e tregon më qartë.