Pesë arsye pse motrat e mëdha janë vërtet të veçanta dhe të rëndësishme

Një marrëdhënie në të cilën bashkëjetojnë dashuria dhe rivaliteti – si dhe zilia dhe ndjeshmëria.


Motrat e njohin njëra-tjetrën nga brenda. Ato dinë më mirë se kushdo tjetër shpresat dhe ëndrrat e njëra-tjetrës, ato gjithashtu dinë saktësisht se çfarë të bëjnë dhe çfarë të thonë në mënyrë që të gëzojnë njëra-tjetrën.

Lexoni më poshtë pse duhet të jeni mirënjohës nëse keni një motër më të madhe!

Me të, shanset për divorc janë më të pakta
Një studim i kryer në Universitetin Shtetëror të Ohajos zbuloi se fëmijët që rriten me vëllezër e motra kanë më pak gjasa të divorcohen më vonë gjatë jetës. Ndoshta arsyeja për këtë është se, të themi, njerëzit e moshuar ndikojnë te të rinjtë duke u rritur në njerëz më të pjekur dhe më pak egocentrik. Përkatësisht, përvojat e fëmijërisë ndikojnë shumë te ne dhe në çfarë lloj njerëzish do të rritemi. Fëmijët që rriten me vëllezërit e motrat mësojnë që në moshë të vogël për të ndarë dhe zgjidhur konfliktet, dhe kjo është një përvojë shumë e rëndësishme për marrëdhëniet e mëvonshme romantike, shkruan KP. Motra e madhe ka një ndikim veçanërisht të fortë, sepse ajo shpesh është një model për ato më të reja.

Për shkak të saj, prindërit janë më të butë ndaj më të vegjëlve

Të rritesh është zakonisht më e vështirë për një motër më të madhe sesa për një më të vogël sepse prindërit mund të kenë qenë shumë kërkues gjatë rritjes së saj, shumë të frikësuar, kishin pritje të mëdha, gabuan në shumë gjëra etj. Prindërit, kuptohet, janë shumë më të relaksuar me një fëmijë tjetër sepse kanë më shumë përvojë. Pra, nëse keni një motër më të madhe, jini mirënjohës për këtë.

Ajo ju brohorit dhe ju mbështet
Një motër më e madhe di shumë gjëra që vëllezërit e motrat më të vegjël mund të mësojnë. Ajo është një aleate që ju mbështet, ju motivon dhe ju ndriçon ditët. Një motër e madhe është shpesh një frymëzim që ju ndihmon të ecni në rrugën e jetës që do të merrni. Ajo njeh prirjet dhe talentet tuaja dhe ju mbështet në vendimet tuaja. Është krejt normale që të rinjtë të imitojnë të moshuarit, të cilat në fakt janë themeli në formësimin e personalitetit të tyre.

Përmirëson shëndetin mendor
Studiuesit që studiojnë tema të tilla thonë se rritja me motra zvogëlon emocionet negative tek adoleshentët. Ata kanë më pak të ngjarë të ndihen të vetmuar, fajtorë dhe sikur askush nuk i do në këtë periudhë të ndjeshme të jetës. Ndikimi i vëllezërve dhe motrave është shumë i rëndësishëm për zhvillimin emocional dhe mund të ndihmojë në luftimin e depresionit. Gjithashtu, është zbuluar se një infermiere mund t’ju bëjë një person më të dashur dhe më empatik.

Ndihmon për të zbuluar kuptimin e dashurisë së pakushtëzuar
Një motër më e madhe është dikush që gjithmonë të mban shpinën, edhe kur të rritesh, ajo lidhje do të jetë akoma e fortë dhe e rëndësishme. Ju gjithmonë mund të flisni me motrën tuaj për gjithçka, ajo do të dëgjojë me kujdes dhe do të jetë mbështetja juaj.

Është gjithmonë më e këndshme të ndani disa gjëra të ndërlikuara me motrën tuaj sesa me prindërit tuaj. Më e rëndësishmja, kur keni një motër, ju keni gjithashtu një miken më të mirë në të e cila nuk do të zhduket vetëm nga jeta juaj. Kjo është diçka për të cilën duhet të jeni mirënjohës sepse shumë njerëz nuk janë aq me fat.