Pesë shtetet në botë ku konsumimi i alkoolit është i ndaluar

Në këtë artikull do sjellim disa nga shtetet ku nuk lejohet konsumimi i alkoolit, pra është ilegale.


Në Sudan, një vend i shkatërruar nga lufta në Afrikën veri-lindore, alkooli është rreptësisht i ndaluar. Shteti Islamik ka ndaluar prodhimin, shitjen dhe konsumimin e pijeve alkoolike në vend që nga viti 1983. Ligji për ndalimin e pijeve, i miratuar nga Partia e Bashkimit Socialist të Sudanit, ka themeluar këtë mandat në vend. Turistët gjithmonë këshillohen që t’i binden dhe t’i respektojnë rregullat dhe zakonet lokale në Sudan, duke përfshirë ligjet mbi konsumimin e alkoolit.

Arabia Saudite

Mbretëria e Arabisë Saudite, shtëpia e vendit më të madh të pelegrinazhit të Islamit, Meka, nënkupton një ndalim të plotë të alkoolit. Sipas intv.al ka kontroll të rreptë në aeroport, askush nuk hyn në vend me alkool. Duhet shtuar që ka dënime të ashpra për ata që kapen duke shitur ose duke pirë alkool në publik. Burgimi afatgjatë dhe frustrimi mund të përdoren si mënyra dënimi. Të huajt këshillohen gjithashtu të jenë jashtëzakonisht të kujdesshëm në lidhje me këtë temë të ndjeshme.

Pakistan

Në Pakistan, alkooli është lejuar për tre dekada që nga pavarësia. Megjithatë, ai ishte plotësisht i ndaluar në vend gjatë sundimit të Zulfikar Ali Bhutto dhe pas largimit të tij nga detyra në vitin 1977, ndalimi vazhdoi. Megjithëse muslimanëve nuk u lejohet të shesin ose të konsumojnë alkoolin brenda vendit, pakicat jo-muslimane lejohen të aplikojnë për leje alkooli. Lejet shpesh jepen në bazë të statusit ekonomik të një individi.

Maldive

Në Maldive, në Oqeanin Indian dhe një destinacion popullor turistik, i njohur për plazhet e tij ekzotike, alkooli është i ndaluar për popullatën lokale. Në vend, vetëm disa hotele dhe restorante me leje të posaçme lejohen të shesin alkool për turistët në Maldive. Kujt ja merrte mendja!

Irani

Në Iran, konsumimi i alkoolit është i ndaluar për qytetarët e saj muslimanë. Megjithatë, ligji është jo i rreptë në rastin e jomuslimanëve, të cilët lejohen të prodhojnë dhe konsumojnë alkool nën kushte dhe kushte të caktuara. Turistët që nuk janë muslimanë dhe hyjnë në vend lejohen të mbajnë alkool me ta.