‘Vritet lideri i Al-Kaedës Osama Bin Laden’, njihuni me ngjarjet kryesore të 2 majit

Sot data shënon 2 maj. Më poshtë do ju njohim me ngjarjet kryesore, cilat figura publike kanë lindur dhe kanë vdekur në këtë datë.


Ngjarje

1908 – Një grup atdhetarësh formuan në Elbasan shoqërinë “Afërdita”, e cila krijoi edhe grupin e bandës së qytetit, ndërsa kish synim të ngrinte një palestër sportive, dhe të merrej me botimin e librave shkollorë.

1918 – General Motors blen Chevrolet Motor Company te Delaware

1928 – Gratë e Korçës organizuan grevën e bukës, që ishte një nga grevat e para të këtij lloji në Shqipëri.

1940 – Anullohen zyrtarisht Lojrat Olimpike te Helsinkit

1953 – Mbreti Husein zyrtarisht u bë mbret i Jordanisë.

1997 – Mbretëria e Bashkuar: Udhëheqësi i Partisë Laburiste britanike Tony Blair bëhet kryeministri i parë i Mbretërisë së Bashkuar, pas 18 vjet të qeverisjes konservatore.

2003 – Presidenti Amerikan Xhorxh Bush deklaroi se pjesa kryesore e veprimeve luftarake në Irak kan përfunduar, dhe me këtë rast zyrtarisht lufta në Irak ka përfunduar.

Lindje

1949 – Arif Demolli, shkrimtar

1975 – Dejvid Bekam, futbollist anglez.

Vdekje

1937 u vra pranë Barcelonës Temo Konomi, hero i Popullit, luftëtar i brigadave ndërkombëtare pjesëmarrëse në Luftën e Spanjës.

2011 u vra Osama Bin Laden, udhëheqës. i Al-qaedes

Festa dhe përvjetorë

Dy Maji – festë e krenarisë kombëtare