Reporteri.net në rrjetet sociale

Lifestyle

Mësoni të vërtetën: A do merrni para nëse ju kruhet dora e djathtë?

Publikuar

më:

Ekziston një shumëllojshmëri e besëtytnive në jetën tonë të përditshme. Ka nga ata që besojnë në to, ose nga ata që nuk u japin shumë rëndësi dhe që i konsiderojnë si diçka të palogjikshme dhe madje absurde.


Një nga më të zakonshmet dhe që lidhet drejtpërdrejt me trupin e njeriut dhe është kruajtja e duarve. Besimi popullor tregon se thjesht duke pasur një kruajtje dore do të ketë para shtesë.

Legjenda thotë se kur një personi i kruhet dora e djathtë, shpejt do të kenë lajme lidhur me marrjen e disa parave, ose diçka të mirë në lidhje me ekonominë.

Njerëz të tjerë ia atribuojnë këtë faktit si ardhjen e një pune të re ose një projekti që do të dalë në dritë me rezultate optimale.

Nga ana tjetër, nëse kruarja ndodh në dorën e majtë, kjo ndodh sepse do të keni një shpenzim shumë të madh ose një pagesë që duhet të bëni e po i afroheni.

Por si është e vërteta?

Megjithëse besimet mund të jenë të ndryshme, shkenca ia atribuon këtë faktit që ndodh një çlirim i histaminës dhe është reagim kimik i trupit ndaj disa agjentëve të dëmshëm.

Pra, nëse ju kruhet dora e djathtë, nuk do merrni… dhe nëse ju kruhet dora e majtë, mos u shqetësoni se nuk do jepni.

Reporteri.net ne FB

Të gjitha materialet në këtë portal janë të mbrojtura me të drejta autoriale të Reporteri.net. © Copyright: 2017 Reporteri.net | Adresa: Sheshi "Nëna Terezë" – Kompleksi Avalla, Prishtinë. Email: [email protected]; [email protected]