Afrim Muçiqi: Estrada janë vetëdijësuar dhe i kryejnë obligimet tatimore

Këto ditë të fundit, u komentua tema mbi tatim pagesën nga ana e gastronomisë së Kosovës dhe estradës.

ATK-ja ka paralajmëruar se do të ketë kontrolle të rrepta për këngëtarët por edhe për kameramanët.

Drejtori i ATK-s, Ilir Murtezai, mes tjerash tha në “#Gjesi” se gastronomia e Kosovës, përfshirë këtu edhe estradën nuk paguajnë me rregull tatimin dhe obligimet e tyre që kanë ndaj shtetit.

Për këtë temë, sot ka folur këngëtari Afrim Muçiqi.

Këngëtari u shpreh se estrada shpesh është ofenduar dhe i mungon përkrahja, e se ATK-ja nuk ka nevojë me bë kontrolle të rrepta.

“E mirëprsim punën e ATK-së, mirëpo siç e kemi thënë duhet që edhe shteti ta nxjerrë Ligjin për të Drejtat e Autorit, por mendoj që dalë ngadalë janë vetdijësu, dhe i kryejnë obligimet tatimore. Por shtrohet pyetje, çka bëri shteti në favor të estradës, duke e ditur se Ligj për të Drejtat e Autorit nuk ka”, tha ai.