Aktori i njohur shqiptar reagon pasi komuniteti LGBTI kërkoi heqjen e termit “nënë”

Jul Deda i reagoi komunitetit LGBTI.


Ditët e fundit, një kërkesë e çuditshme ka ardhë nga komunitetit LGBTI, të cilët propozojnë që të hiqet termi “nënë” dhe “baba” nga përdorimi në dokumente, shkruan lajmi.net.

Sipas komunitetit LGBTI, në vend të këtyre termeve, duhet të përdoret “prind që ka lindur”.

LGBTI pretendon se përdorimi i ‘gjuhës gjiore’ do të parandalojë që punëdhënësit të vendosin pabarazi gjinore mes meshkujve dhe femrave.

Ky komunitet kërkon që në pasaporta, fjala “nënë” dhe “baba” të zëvendësohet me “prindi 1” dhe “prindi 2”.

Lidhur me këtë kërkesë ka reaguar aktori Jul Deda, i cili u shpreh i revoltuar në lidhje me debatin që është nisur së fundi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julian Deda (@juldeda)