Instagrami censuron postimin e Madonës për COVID-19

Rrjeti social Instagram censuroi superyllin amerikan Madonna, për përhapjen e informacionit të rremë në lidhje me ilaçin e pretenduar për Covid-19, pasi ajo ndau klipet e një videoje në Twitter.


Në njoftim, këngëtarja, e cila ndiqet nga 15.4 milionë njerëz, pohoi se vaksina e testuar është në dispozicion për muaj të tërë, por ajo po mbahet sekret “në mënyrë që të pasurit të bëhen edhe më të pasur dhe të varfrit dhe të sëmurët të bëhen edhe më të varfër e më të sëmurë”.

Ajo shtoi një video të mjekut amerikan, Stella Immanuel, duke lavdëruar hidroksiklorurinën si një kurë mrekullie për koronavirus. Veprimi i hidroksiklorurinës, një ilaç antimalarial, nuk është treguar se është efektiv kundër Covid-19. “Ne e hoqëm videon për shkak të pretendimeve të rreme për ilaçet Covid-19 dhe metodat e parandalimit”, tha një zëdhënës i Facebookut, që zotëron Instagramin.

”Personat që reagojnë, komentojnë ose ndajnë këtë video, do të marrin mesazhe që i drejtojnë ata drejt informacionit të besueshëm në lidhje me virusin”, ka shtuar ai.

Postimi i Madonnas është fshirë, por pamjet tregojnë se ajo është mjegulluar nga Instagrami për të qenë e pafalshme me një koment “pretendimi të rremë, verifikuar nga analistët e pavarur të fakteve”, me një lidhje në një faqe që tregon pasaktësi të bëra në video. “Askush nuk duhet të sëmuret. Ekziston një kurë për virusin dhe quhet hidroksiklorurina”, thotë Immanuel në video.

Ndryshe, Madonna njoftoi në maj se ishte shëruar nga koronavirusi. /Reporteri.net/