Sërish ‘luftë’ mes Angelina Jolie dhe Brad Pitt, kësaj here ‘mollë sherri’ prona prej 140 milion euro në Francë ku u martuan

Ish-partnerët Angelina Jolie dhe Brad Pitt nuk po gjejnë një marrëveshje për shitjen e Château Miraval, prona e famshme në Francë ku u martuan në 2014.


Sipas mediave të huaja, ‘Brangelina’ në fakt ata po luftojnë për Château Miraval, vreshtin prej 140 milionë eurosh që ata zotërojnë në Francë. Vetëm dje Brad Pitt, 57 vjeç, ngriti një padi në Luksemburg, duke akuzuar Angelina Jolie, 46 vjeç, se ishte përpjekur ta përjashtonte atë nga një shitje e mundshme, ndërsa ai përpiqej të likuidonte aksionet e tij.

Të dy aktorët janë aksionarë të barabartë të pronës, secili mban 50% të aksioneve. Në dokumentet e paraqitura në gjykatë ne lexojmë se aktorja u akuzua për “pengim sistematik” për punën drejt përjashtimit të Pitt në shitjen e pronës së tyre.

Padia pretendon se Angelina Jolie po përpiqet të shesë aksionet e saj pa i dhënë ish-burrit të saj të drejtën e refuzimit dhe fitimit të parë, pavarësisht sasisë së jashtëzakonshme të punës, kohës dhe parave që Pitt tha se ai investoi. Prona prej 1000 hektarësh kishte rëndësi të veçantë për çiftin që kur u martuan në 2014 , me një ceremoni shumë të fshehtë me vetëm gjashtë fëmijët e tyre të pranishëm. Thuhet se vreshti është në pronësi të Quimicum, një kompani me përgjegjësi të kufizuar, që kontrollojnë të dyja palët ; Brad përmes kompanisë së tij Bongo world dhe Angelina përmes kompanisë së saj Nouvel.

Brad Pitt fillimisht mbante 60% të aksioneve nga Quimicum dhe Jolie 40% e mbetur. Sidoqoftë, tre vjet para ndarjes së tyre në 2016, Pitt kishte transferuar 10% të pronësisë nga Bongo world në Nouvel, duke i bërë aktorët aksionerë të barabartë. Një burim pranë çiftit përcaktoi veprimet e Angelina Jolie “vazhdimisht hakmarrëse” , duke e përshkruar atë si një shembull tjetër se si ky person gjithmonë përpiqet t’iu shmanget rregullave.

Divorci midis Angelina Jolie dhe Brad Pitt u finalizua në vitin 2019, por të dy janë ende në gjyq sepse nuk mund të bien dakord për një sërë çështjesh, veçanërisht kujdestarinë e përbashkët të gjashtë fëmijëve të tyre. Sot, megjithatë, duket se divorci mes dy yjeve të Hollivudit është bërë edhe më i komplikuar.