Mbyllja e kufijve, Ministria e Jashtme e Shqipërisë vë në dispozicion numrat e emergjencës për ndihmë

Ministria e Jashtme informon të gjithë qytetarët shqiptarë të cilët janë bllokuar jashtë Shqipërisë, për shkak të mbylljes së kufijve tokësorë dhe ajrorë, dhe që kanë nevojë për ndihmë apo informacion, të telefonojnë ose të çojnë një sms në aplikacionin WhatsApp, edhe në numrat e vënë në dispozicion për emergjencat nga vetë MEPJ, për shkak të fluksit të lartë të telefonatave.


Në gjendje emergjente kanë kaluar të gjitha selitë, jo vetëm përfaqësitë diplomatike.

Numrat e vendosur në dispozicion mund t’i kontaktoni nga ora 09:00-17:00.

00355694045503

00355694045502

00355694045500

00355694045498

00355694045495

00355694045505

00355694045501

00355694045499

00355694045497

00355694045496

00355694045493

00355694045487

00355694045492

00355694045494

00355694045489

00355694045486

00355694045490

00355694045491

00355694045485

00355694045488

Për shkak të situatës së krijuar nga COVID-19, dhe masave që shtetet kanë marrë për parandalimin e këtij virusi, duke bllokuar kufijtë ajrorë dhe tokësorë, shtetas shqiptarë kanë ngelur të bllokuar në disa vende të ndryshme të botës.

Ministria e Evropës dhe Punët e Jashtme nëpërmjet Njësisë së Krizës, në bashkëpunim dhe me Përfaqësitë shqiptare në botë, është duke punuar për të mundësuar rikthimin qytetarëve, sipas kategorive si më poshtë:

– Qytetarët shqiptarë me qëndrim mbi 90 ditë në vendet ku ata tashmë janë bllokuar;
– Studentët shqiptarë në vendet ku ata studiojnë, si dhe rastet humanitare.

Për të gjithë qytetarët që ndodhen në këto kushte, dhe kanë nevojë për ndihmë apo informacion MEPJ vë në vëmendje sërish numrat e emergjencës të vënë në dispozicion:

Përfaqësia Nr. Emergjence
ABU-DHABI +971 58 570 5112
ANKARA +905495611985
ATHINË +30 694165 8183
BEOGRAD 00 381 63 30 95 98
BERLIN 0049 1798215905
BERNË +41774099729
BRATISLAVË 00421 904 801 391/ 00421 944 223 941
BRAZIL 55 61 99114 6568
BUDAPEST +36 30 201 3676
BUKURESHT +40784932223
HAGË 0031616275159
IZRAEL 00972 (0) 54 904 2813
KAJRO 201060300388
KATAR +97470277222
KANBERA + 61 450 977 145
KOPENHAGEN +4591636640
KUVAJT 96594048219
LONDËR +44 (0) 75 18662630
MADRID +34 606 376 830
MOSKË +7 929 968 05 38
OTAVË +1 613 864 7575
PARIS +33 1 47 23 31 51
PEKIN +86 13810476221
PODGORICË 38267288757
PRAGË +420 775 041 553
PRISHTINË 00383 45 618 618
RIAD +966501905586 /966532405751
ROMË +39 3420498192
SHKUP 38975376896
SLLOVENI 38631240760
SOFJE +359 89 4311493
STOKOLM +46 73 57 42 350
TOKIO 03-3543-6861
VARSHAVË +48 501194910
VATIKAN +39 06 39721599
VJENË +00436767886324
WASHINGTON +1 347 241 4434/ +1 202 758 9526
ZAGREB 00385 91 53 07 477
KONSULLATA BARI +39 080 2055842
KONSULLATA JANINË 0030-6947072353
KONSULLATA MILANO +39 3497834666
KONSULLATA MYNIH +4915237913997
KONSULLATA SELANIK 0030 6983661224
KONSULLATA STAMBOLL 00905396566219
MISIONI BE BRUKSEL 0032485401237
MISIONI GJENEVË +41 79 151 85 04/+4122 7311143
MISIONI NATO +32 2 707 2782
MISIONI OKB NJU JORK +1 347 241 4434/ +1 202 758 9526
MISIONI OSBE-VJENË +43 1 328 8710
MISIONI STRASBURG +33 3 88 36 02 06
MISIONI UNESCO +33 (0) 1 45 68 32 44 +33 (0) 6 15 63 09 67

/Ora News.tv/