Punëtorët e minierës së Bulqizës, punojnë pa masa mbrojtëse

Kryeministri shqiptar, Edi Rama, vazhdimisht bën thirrje që të mos dilet nga shtëpia dhe se ka marrë masat e nevojshme për t’u mbrojtur nga koronavirusin, por siç duket jo për të gjithë qytetarët.


Pavarësisht situatës së jashtëzakonshme ku ndodhet vendi dhe masave të rrepta kundër virusit Covid-19, puna në minierën e Albchrome të Bulqizës vazhdon pa asnjë masë mbrojtëse.

Nga disa foto, që kanë publikuar punëtorët shihet se asnjë prej tyre nuk posedon masë mbrojtëse në autobusët që bëjnë transportin për në punë, as në ambientet e brendshme të punës.

Ata kërkojnë nga kompania të reflektojë sa më parë si dhe i bëjnë thirrje institucioneve shtetërore që të marrin masat e nevojshme sa nuk është vonë.

VAZHDON PUNA NË MINIERËN E ALBCHROME, PA MASA MBROJTËSE PËR PUNËTORËTPavarësisht situatës së jashtëzakonshme ku…

Publiée par Sindikata e Minatorëve të Bashkuar të Bulqizës sur Mardi 17 mars 2020