Shkarkohet kryetari i Gjykatës së Apelit të Krimeve të Rënda

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit shkarkon kryetarin e Gjykatës së Apelit të Krimeve të Rënda, Fehmi Petku.


Gjyqtari Petku doli në seancë dëgjimore para Komisionit të Pavarur të Kualifikimit më 2 prill.

Sipas Inspektoriatit të Deklarimit të Pasurive gjyqtari kishte mungesë të burimeve të ligjshme, deklarim të rremë, fshehje pasurie për ¼ për tre troje e dy banesa.

Nga hetimi i KPK rezultoi se, familja Petku kishte kryer dhe një transaksion në vitin 1996 prej 520 mijë dollarë me firmën piramidale Vefa.

Vete gjyqtari argumentoi se familja e tij kishte punuar në miniera dhe kishin të ardhura të larta që i kishin shërbyer si burim për krijimin e pasurive pas viteve 1990.

Petku drejtoi prej katër vitesh Gjykatën e Apelit për Krime te Rënda ku ka qenë edhe pjese e shqyrtimit të disa dosjeve te rëndësishme. Ai ishte edhe pjesë e treshes që po shqyrton dosjen Shullazi në këtë gjykatë.