Shqipëria shpall gjendjen e fatkeqësisë natyrore për shkak të koronavirusit

Shqipëria shpall gjendjen e fatkeqësisë natyrore në të gjithë territorin për shkak të situatës nga koronavirusi.


Masat e jashtëzakonshme në kushtet e gjendjes së fatkeqësisë nga koronavirusi prekin të gjitha institucionet, që duhet të realizojnë plane masash organizative dhe administrative për përballimin e gjendjes së fatkeqësisë natyrore, ndërsa edhe buxhetin duhet ta rivlerësojnë në bazë të situatës së krijuar.

Në gjendjen aktuale të fatkeqësisë natyrore ndalohen tubimet, manifestimet dhe grevat. Gjendja e Fatkeqësisë Natyrore do të jetë në fuqi për 30 ditë.