Në Kinë rikthehet normaliteti, zhvillohet maratona e parë pas Koronavirusit

Ishte vendi i parë që u godit nga Covid-19, por pas gati tre muajsh nga zyrtarizimi i pidemisë, Kina po I kthehet normalitetit.


Sigurisht shumë masa sigurie vazhdojnë të jenë në fuqi, por kjo nuk pengon rikthimin e njerëzve te pasioni I tyre, përfshirë edhe sportin.

Kështu, mediat lokale dhe ato ndërkombëtare raportojnë me video se si kinezët në shumë qytetet kanë nisur aktivitetet sportive në masë, përfshirë edhe një mini-maratonë të zhvilluar në 23 mars në qytetin Dujiangian.