Gratë që “lanë kokën” për Hitlerin

Pak prej njerëzve mund ta imagjinojnë por e vërteta është se shumë gra u mahnitën pas diktatorit nazist. Ato e ndoqën atë deri në gjurmët e tij të fundit dhe ishin gati të vdisnin për të.


 Ndonëse lista është shumë më e gjatë, Reporteri.net ju sjell vetëm disa prej tyre

Eva Braun

 Pa Eva Braun, asnjë listë e grave të Hitlerit nuk mund të bëhet. Ajo ishte 17 vjeçe kur e takoi. Ai ishte 40 vjeç. Ka punuar si asistente fotografe. Mjerisht  e pakënaqur, marrëdhënia e saj me udhëheqësin nazist ishte plot xhelozi. Eva të paktën dy herë u përpoq të bënte vetëvrasje. Megjithatë, Eva dhe Hitleri dukej se kishin pasur një jetë normale seksuale. Megjithëse ishte  e dhënë pas Hitlerit, Eva nuk ishte e njohur për publikun. Ajo dukej sikur amvise e Hitlerit në vendpushimin e tij privat në Obersalzberg. Megjithatë, ajo e ndoqi atë me besnikëri në gjurmët  e tij dhe ishte me të në bunkerin e fundit kur u bë e qartë se  tashmë Gjermania kishte humbur luftën. Më 29 prill 1945, ata kryen vetëvrasje së bashku.

Magda Goebbels  

Magda Gebels ishte gruaja e shefit të propagandës naziste Josef Gebels. Ata me shumë gjasa u bashkuan për të shërbyer së bashku në shërbim, jo ​​për dashuri. Ata kishin gjashtë fëmijë, dhe martesa ishte shumë e turbullt, sepse Gebels pothuajse nuk besonte aspak në Magdën, por në të njëjtën kohë ishte shumë xheloz për afërsinë e saj me Hitlerin. Magda kishte të paktën dy dashnorë.

Megjithatë, ajo u bashkua me Hitlerin dhe burrin saj në bunkerin e vdekjes, ku Magda dhe Gebels gjithashtu kryen vetëvrasje. Ata gjithashtu vranë gjashtë fëmijët e tyre duke u dhënë atyre fillimisht morfinë, dhe më pas cianid. Ata mund të kishin shmangur vdekjen sepse Magda kishte miq të mjaftueshëm për t’i nxjerrë nga Berlini.

Juniti Mitford   

Jo të gjitha gratë në rrethin e ngushtë të Hitlerit ishin gjermane. E famshmja Junti Mitford ishte një zonjë e mrekullueshme angleze, një nga vajzat Mitford të “shkollave të mesme” të viteve 1930. Shumë prej tyre kishin martesa të turbullta, por kjo marrëdhënie me Junita Mitford ishte më e çuditshme nga të gjitha. Ajo ishte tërësisht e fiksuar me Hitlerin, udhëtoi në Gjermani në vitin 1934 dhe e ndoqi atë derisa më në fund nuk e takoi në një restoran në Mynhen.

Përfshirë në rrethin më të afërt të njerëzve të tij, Mitford u bë një admiruese e regjimit nazist dhe Hitleri i ofroi strehim në një apartament në Munih ku ende jetonte një çift hebre. Kur u shpall lufta, Juniti u përpoq të bënte vetëvrasje. Plumbi mbeti shumë afër trurit dhe mjekët nuk mund ta largonin atë. Ajo mbijetoi dhe u kthye në Angli. Ajo vdiq në vitin 1946.

Emmy Goring

Ajo ishte një aktore gjermane dhe  gruaja tjetër e komandantit kryesor të Hitlerit, Luftwaffe Hermann Gering. Ajo u bë e njohur si “Zonja e Parë e Rajhut të Tretë”, sepse “mirëpriti” shumë burrështetas para Luftës së Dytë Botërore. Në cilësinë e “zonjës së parë”, ajo nxiti xhelozinë e vazhdueshme të Evea Brown, por as Eva nuk i pëlqente asaj. Emi ka gëzuar vëmendjen e madhe të mediave gjermane. Ajo  kishte një mënyrë jetese të  shkëlqyeshme dhe shpesh u shfaq në revista të ndryshme. Me qëllim të dekorimit të pallateve të shumta me vepra arti, ajo dhe burri i saj morënvepra të panumërta arti që u vodhën nga hebrenjtë.

Kur përfundoi lufta, Emi u padit për krimet naziste dhe u dënua me burgim disa vjet, dhe kur doli, iu ndalua të kthehej në skenë si aktore. Pjesën tjetër të jetës e kaloi në varfëri,  në një apartament të vogël në Mynih, deri në vdekjen e saj në vitin 1973./Reporteri.net