Njerëzit të cilët kanë probleme me akne, plaken më ngadalë

Të gjithë e dimë sa e mërzitshme është kur zgjohemi në mëngjes dhe shohim që fytyra na u është mbushur me akne.


Sidomos, kur kemi ndonjë takim të rëndësishëm më ndonjë person të veçantë, apo edhe ndonjë mbledhje në punë.

Por, me sa duket të paktën qenka një përfitim ndaj këtij problemi, raporton “Bright Side”, transmenton lajmi.net

Ndoshta disa prej jush kanë dëgjuar se të pasurit akne, ruan fytyrën nga plakja, mirëpo ishte vetëm hamendësim. Falë, studiuesve, tani kemi diçka më specifike që tregon për këtë çështje.

Duke se gjithçka ka të bëjë me “telomere” (strukturë e kromozomeve). I keni parasysh lidhëset e këpucëve të cilat në fillim janë të mbështjellura me një copë plastike, këto i mbrojnë lidhëset e këpucëve nga mos dëmtimi, edhe kjo telomeres bënë po të njëjtën gjë, i mbron kromozomet nga mos dëmtimi.