Pse njerëzit me llojin e gjakut 0 janë kaq të veçantë?

Njerëzit me këtë lloj gjaku kanë luajtur rol të rëndësishëm në çdo shoqëri, që nga kohërat e lashta deri në këtë ditë.


Lloji i gjakut 0 është lloji i gjakut primar i paraardhësve tanë që ishin dinak, grabitqarë agresivë. Shpesh besohet se unikja e këtij gjaku vjen nga fakti se paraardhësit tanë ishin gjuetarë që duhej të vëzhgonin dhe të vlerësonin me saktësi mjedisin për të qenë në gjendje të mbijetonin, përcjell reporteri.net.

Njerëzit me llojin e gjakut O posedojnë cilësi të mahnitshme, të tilla si energjia dhe aftësia për të qëndruar të fokusuar, fuqia, karakteristikat e nevojshme për udhëheqje, produktivitet dhe proaktivitet. Trashëgimia e tyre gjenetike u ofron atyre mundësinë të jenë të fortë, produktivë, të kenë jetë të gjatë dhe të jenë optimistë.

Njerëzit me llojin e gjakut 0 përshkruhen më shpesh si të angazhuar, të organizuar, të fokusuar, të përgjegjshëm, të ndërgjegjshëm dhe praktik. Ata besohet të jenë logjikë më të mirë dhe të jenë në gjendje të orientohen më mirë.

Sidoqoftë, zakonet jo të shëndetshme ose nivelet e ngrira të stresit, dietat e dobëta, mungesa e stërvitjes, i bëjnë ata më të ndjeshëm ndaj efekteve të kundërta metabolike, duke përfshirë rezistencën ndaj insulinës, aktivitetin e ulët të gjëndrës tiroide dhe obezitetin. Nëse jeni nën stres, ata mund të zemërohen, të jenë hipëraktiv dhe impulsiv. Stresi mund të shkaktohet nga zemërimi i tepërt dhe hiperaktiviteti.

Njerëzit me këtë lloj gjaku janë të predispozuar ndaj sëmundjeve të caktuara, të tilla si ulçera dhe mosfunksionimi i tiroideve. Ata kanë nivele më të larta të acidit stomak se llojet e tjera të gjakut, shpesh duke rezultuar në acarim stomak dhe ulcerat e stomakut.

Gjithashtu, anëtarët e grupit të gjakut 0 shpesh kanë nivele të ulëta të hormonit të tiroides dhe jodit joadekuat, një element kimik, qëllimi i vetëm i të cilit është të rregullojë hormonet tiroide. Kjo shkakton shumë efekte anësore të tilla si obeziteti, mbajtja e lëngjeve dhe lodhja.

Nëse jeni gjithashtu pjesë e këtij grupi, ky artikull do të ofrojë këshilla të rëndësishme për të përmirësuar jetën dhe shëndetin tuaj të përditshëm:

Konsumoni të gjitha ushqimet, madje edhe biskota, ulur në tryezë. Gjithmonë veproni ngadalë dhe jini të relaksuar.

Sigurohuni që të shmangni kafeinë dhe alkoolin. Kafeina mund të jetë veçanërisht e dëmshme për shkak të ngritjes së nivelit të adrenalinës dhe noradrenalinës, të cilat tashmë janë të larta në njerëzit me këtë lloj gjaku.

Në mënyrë që të relaksoheni gjithë trupin tuaj, ushtrimi është kritik. Lloji i gjakut 0 anëtarët duhet të jenë fizikisht aktive më shumë se çdo lloj tjetër i gjakut, në mënyrë që të ruajnë shëndetin dhe stabilitetin emocional. Aktiviteti fizik i rregullt kërkohet tre deri katër herë në javë.

Nëse keni peshë të tepërt, ju duhet të ushtroni. Për rezultatet më të mira, ushtrimet aerobike duhet të bëhen për tridhjetë deri në dyzet e pesë minuta të paktën katër herë në javë.

Për të shmangur reagimet impulsive, vendosni qëllime të qarta, qofshin ato vjetore, mujore, javore ose ditore dhe planifikoni çdo gjë në kohë.

Nëse jeni tepër i lodhur, i depresuar ose i mërzitur, jeni më i prekshëm ndaj sjelljeve destruktive, duke përfshirë impulzivitetin, duke kërkuar eksitim, lojëra të fatit dhe marrjen e rrezikut. Kur jeni nën stres, mos bëni vendime të mëdha ose shpenzoni para. /reporteri.net