Studimi i ri: Aspirina ndalon goditjet në tru dhe atakun kardiak

Pacientët që kanë patur goditje të shkaktuar nga gjakderdhja në tru mund të marrin aspirinë për të ulur rrezikun e goditjeve të ardhshme dhe problemeve të zemrës, thotë një studim i ri.


Aspirina thith gjakun dhe kështu mjekët kanë qenë të kujdesshëm në dhënien e saj, nga frika se mund të shkaktojë më vonë gjakderdhje.

Por kërkimi i Lancet sugjeron se nuk rrit rrezikun e gjakderdhjeve të reja të trurit, madje mund ta ulë atë.

Ekspertët thonë se kjo gjë duhet të konfirmohet me më shumë kërkime.

Ata këshillojnë që të merrni aspirinë çdo ditë nëse mjeku juaj e rekomandon atë.