20 vite më parë u zbulua loja e famshme online “Counter Strike”

Counter Strike  në anglisht  «kundër sulm», ose shkurtim CS është një lojë taktike  e zhvilluar nga Valve Corporation e cila origjinën e ka nga një modifikim i Half- Life nga Minh Le dhe Jess Cliffe.


Nga versioni i katërt beta, Software Valve, zhvilluesi i cili krijoi Half-Life, filloi duke ndihmuar zhvillimin e Counter-Strike. Në vitin 2000, Valve ka blerë të drejtat e Counter-Strike, dhe publikoi titullin për Microsoft Windows, dhe më vonë në vitin 2003 për Xbox.

OS X dhe Linux portet ishin në dispozicion në janar 2013. Loja ka qenë zgjeruar në një seri që nga lirimi i saj origjinal, e cila aktualisht përfshin Counter-Strike: Condition Zero, Counter- Strike: Source, dhe Counter- Strike : Fyese Global.

Counter- Strike vë një ekip të terroristëve kundër një ekipi të kundër-terroristët në një seri të raundeve.

Në çdo raund duhet fituar ose plotësuar objektivet e misionit ose eliminimin e forcës kundërshtare, ndersa tek HALF-LIFE të gjithë sulmonin njëri-tjetrin Që nga gushti i vitit 2011, Counter-Strike ekskluzivitet ka shitur mbi 25 milionë njësi.

Loja, në versionin 1.6 që nga publikimi i sajë zyrtar më 8 nëntor 2000 ka pasur një sukses shumë të madh. Në fillim të vitit 2010, “Counter-Strike” ishte një ndër lojërat online më të luajtura në botë. /Reporteri.net