Aplikacioni i ri që do të zëvendësojë çelësat e veturës

Hyundai ka krijuar aplikacionin ‘Digital Key’, i cili përdor komunikimin në terren për të lejuar një telefon dhe një makinë të lidhen me njëri-tjetrin kur janë afër.

Pasi smartfoni hapë makinën, shoferi e ndezëmotorin duke e vendosur pajisjen në pjesën e karikimit në tastierë qendrore dhe duke shtypur butonin Start / Stop.

Aplikacioni mund të përdoret nga katër persona të autorizuar, të cilët ruajnë cilësimet e preferuara të vozitjes.

Aplikacioni gjithashtu do të ketë veçoritë siç është alarmi, i cili mund të shkaktohet nëse personin që po nget veturën kalon kufirin e shpejtësisë ose drejton atë jashta vijave kufizuese të asfaltit.