Arrestohet një mësuese pasi e vaksinoi nxënësin e saj me vaksinën antiCOVID

Një mësuese në një shkollë të New Yorkut pa ndonjë kualifikim në mjekësi është arrestuar me dyshimin se e ka vaksinuar një nxënës me vaksinën anti-COVID.

Policia ka thënë se Laura Russo ia ka dhënë dozën e vaksinës pavarësisht se nuk kishte autorizim ligjor që ta bënte këtë, ose leje nga prindërit e nxënësit.

Russo 54-vjeçare, mësuese e biologjisë është kapur natën e Vitit të Ri dhe mund të dënohet me katër vjet burgim.

17-vjeçari ka deklaruar se ka dashur ta marrë vaksinën.

Vaksina mund të jetë e rrezikshme nëse jepet gabim. Doktorët dhe punëtorët mjekësor të licensuar duhet ta verifikojnë vaksinën nëse është e duhur apo nëse është pa afat.