Shkretëtira e Saharasë mbulohet nga bora

A scene of snow, striped in orange: This is how the desert surrounding Ain Sefra in Algeria appeared to residents for a few fleeting hours Sunday.

Shkretëtira e Saharasë është mbuluar nga bora pasi temperaturat ranë nën zero.

Rënia e borës në shkretëtirën më të madhe në botë ku temperatura ka shkuar deri në 58 gradë, është fenomen i rrallë.

Fotografi Karim Bouchetata ka kapur këto fotografi të mrekullueshme të borës dhe akullit në qytetin Ain Sefra në Algjeri.

Gjatë natës, merkuri në qytetin algjerian po bie aktualisht në -2C (28F).

Akulli krijoi modele mahnitëse në rërë pasi zona pa një spërkatje bore që binte papritur.

Pluhurimi i borës është hera e pestë në 42 vjet që qyteti ka parë borë, me shfaqje të mëparshme në 1979, 2016, 2018 dhe 2021.

Ain Sefra – e njohur si Porta e Shkretëtirës – është rreth 3000 metra mbi nivelin e detit dhe e rrethuar nga malet Atlas.