Vendi që po feston i pari Vitin e Ri

Ishulli i Tongës në Paqësor është vendi i parë që ka kaluar në vitin 2022, në orën 10:00 me kohë tonë lokale. Ishulli do të udhëheqë botën përmes festimeve të Vitit të Ri që do të pasojnë në të gjithë botën.

Edhe pse numërimi i madh mbrapsht ndodh pak para mesnatës kudo në botë, zona kohore në të cilën jeton njeriu përcakton se ku në sekuencë shtrihen.

Duke ndjekur Tongën dhe kombet ishullore të Paqësorit, Australia dhe vendet në Azi janë disa nga të parat që festojnë vitin e ri dhe shumë prej tyre kanë traditat e tyre unike.

Vendi i fundit që do të mbetet më gjatë në vitin 2021 do të jenë ishujt e vegjël periferikë të SHBA.

Ishulli Baker do të bëhet vendi i fundit në Tokë që do të hyjë në vitin 2022. E dyta e fundit do të jetë Samoa Amerikane, ku vendasit festojnë 25 orë më pas nga zona jonë kohore.