Isa Mustafa përkujton avokatin Bajram Kelmendi dhe dy djemtë e tij

Kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovë, Isa Mustafa, në 20-vjetorin e vrasjes, ka kujtuar avokatin Bajram Kelmendi dhe dy djemtë e tij Kastriotin dhe Kushtrimin.

Në një komunikatë për media, Mustafa ka thënë se edhe në kohë të veshtira Bajram Kelmendi ka bërë punë kolosale për denoncimin e krimit serb.

Po ashtu tha se Kelmendi ishte veprimtar i lirisë dhe pavarësisë në Kosovë. Ai ishte nismëtar i lëvizjes së njohur për pajtimin e gjaqeve.

Ai tha se familja Kelmendi do të përkujtohen gjithmonë.

Më poshtë gjeni komunikatën e plotë:

Sot, po bëhen 20 vite kur regjimi kriminal serb i kidnapoi më pas i ekzekutoi, avokatin më të dalluar të Kosovës Bajram Kelmendin dhe dy djemtë, Kastriotin dhe Kushtrimin.
Bajram Kelmendi ishte veprimtar i lirisë dhe pavarësisë në Kosovë. Ai ishte nismëtar i lëvizjes së njohur për pajtimin e gjaqeve.
Bajrami në kohë të vështira bëri një punë kolosale, me fakte juridike punoi shumë për denoncimin e krimeve të luftës nga regjimi serb. Aktakuzat e para ndaj Sllobodan Millosheviqit.