Kështu shënohet në Kosovë 70 vjetori i themelimit të NATO-s

Aleanca e Traktatit të Atlantikut Verior (NATO) këtë 4 prill ka festuar 70 vjetorin e themelimit të saj.


Për nder të NATO-s dhe sigurisht 20 vjetorin e bombardimeve të saj ndaj Serbisë çka solli çlirimin e Kosovës, Qeveria e Kosovës në shenjë falënderimi ka mbuluar një pjesë të objektit të Qeverisë me foton e NATO-s, raporton Reporteri.net.

Kujtojmë se NATO është themeluar më datë 4 prill 1949 në kryeqytetin Uashington të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, me firmën e 12 shteteve themeluese.

NATO vazhdon sot rrugëtimin e saj me gjithsej 29 vende anëtare. /Reporteri.net/.