Limaj për Samitin e Berlinit: Presim që Franca e Gjermania ta kthejnë Serbinë në tavolinën e bisedimeve

Zëvendëskryeministri, Fatmir Limaj pret që kancelaria gjermane, Angela Merkel, dhe presidenti francez, Emmanuel Macron ta detyrojnë Serbinë t’i kthehet dialogut.


Limaj pret që në takimin që do t’i mbledhë bashkë liderët e vendeve të Ballkanit Perëndimor, më 29 maj shtoi se është momenti i fundit që Serbia të mos jetë pengesë për shtetet fqinje.

Limaj këto komente i bëri pasi ka bërë homazhe të Obelisku i të Pagjeturve në nderim të 27 Prillit – Ditës së të Pagjeturve të Kosovës.

“Është mirë që janë dy shtet të rëndësishëm që janë bosht i BE-së. Shpresojë që përfundimisht këto dy vende ta detyrojnë Serbinë që të kthen në tavolinën e bisedimeve”.

“Ne nuk mund të tolerojmë një qasje të tillë. Është një shpërfillje totale e Serbisë dhe ajo shpërblehet për anëtarësim në BE”.

“Është moment i fundit që Vuçiqit t’i tregohet qartë që nëse nuk pranon realitetin e popujt që të ecin drejt BE-së do të pengohet edhe Serbia”.