Shkarkimi i zv. ministres nga Haradinaj, reagon Lista Serbe

Kryeministri Ramush Haradinaj, ka shkarkuar sot Vesna Mikiq nga posti i zëvendësministres së Drejtësisë, pasi kjo e fundit dekaroi se bombardimet e NATO-s ishin gjenocid ndaj shtetit dhe popullit serb.


Por ka reaguar Lista Serbe dule e lidhur shkarkimin e Mikiq siç thonë me “emërimet politike të serbëve privat”.

“Është dërguar edhe një mesazh i qartë se përfaqësuesit politikë të shqiptarëve duan të kenë në institucionet e tyre një iluzion të multietnicitetit dhe të dëgjuesve, të cilët do të jenë dekor dhe vëzhgues të vuajtjeve të popullit serb, megjithëse nuk kanë reputacion apo mbështetje në popullin serb”, thuhet ndër të tjera në reagim. /Reporteri.net/.