Shteti i paguan gjysmën e borxhit, “Bechtel&Enka” do t’i marr edhe 28 milionë

Vonesat në pagesa dhe zvarritja e punimeve gjatë ndërtimit të autostradës që synonte të shkurtonte largësinë mes Prishtinës dhe Shkupit, i kushtoi buxhetit të shtetit më të varfër në rajon me miliona euro humbje. 

Shteti i Kosovës u detyrua që t’i paguajë kompanisë “Bechtel&Enka”, e cila po e ndërton autostradën për Shkup, “Arbën Xhaferi”, hiç më pak se 53 milionë euro pagesë shtesë për shkak të vonesave në kryerjen e pagesave.

Si afat për kthimin e këtij borxhi ishte dhënë qershori i këtij viti, derisa pagesa do të bëhej në disa pjesë.

Por, një pjesë e këtij borxhi veçse është kthyer tashmë.

Ministri i Infrastrukturës, Pal Lekaj i ka thënë Gazetës Express se borxhi ndaj “Bechtel&Enkas”, ende nuk është paguar plotësisht. Deklaron se deri tani janë paguar vetëm 25 milionë euro.

Ndërsa, pjesa e fundit e borxhit thotë se do të derdhet në konton e kësaj kompanie deri në qershor të këtij viti.

“Borxhi 53 milionë euro nuk është paguar ende dhe ai do të paguhet në disa pjesë. Deri tani janë paguar 25 milionë euro”, ka thënë Lekaj.