Viti 1993: Kur 40 policë serbë e kërkonin në shtëpinë e tij Kadri Veselin

Në një ditë në vitin 1993 familja e Kadri Veselit, po përjetonte momente të vështira. Rreth 40 policë kishin mësyrë shtëpinë e tyre në kërkim të Kadri Veselit.


Dhe të gjithë ata kërkonin sot kryetarin e PDK-së dhe Kuvendit, që në atë kohë ishte student dhe merrej me veprimtari ilegale kundër Serbisë.

Gazeta e asaj kohe ‘Bujku’ kishte raportuar për ngjarjen. Meqë nuk e kishte gjetur Kadri Veselin në shtëpi, kishin vendosur të arrestonin babanë dhe vëllezërit e tij.

Ja faksimili i gazetës ‘Bujku’ i vitit 1993.