12-vjeçari diplomohet në shkollën e mesme dhe Kolegj brenda një jave

Një 12-vjeçar në Karolinën e Veriut shfrytëzoi më së miri kohën e karantinës që kishte gjatë pandemisë, duke nisur disa mësimë shtesë.


Një vit më vonë, Mike Wimmer, nga Salisbury do të diplomohet në shkollën e mesme dhe në kolegj, në të njëjtën javë.

Wimmer përfundoi katër vite shkollë në një vit dhe si rrjedhojë do të diplomohet nga Kolegji Komunitar Roëan-Cabarrus më 21 maj dhe nga Shkolla e Mesme e Akademisë Concord më 28 maj.

“Kam kaluar të gjitha klasat në shkollë me një ritëm të shpejtë,” tha Wimmer.

“Unë jam si një sfungjer, e marr njohurinë shumë shpejt”.

Ndërsa Wimmer shkëlqen pothuajse në çdo lëndë që merr. 12-vjeçari tha se shkenca dhe teknologjia janë aty ku qëndrojnë pasionet e tij.

“Gjithmonë më ka tërhequr shkenca e teknologjisë, por unë jam një student shumë i mirë-arsyeshëm dhe bëj jashtëzakonisht mirë në të gjitha lëndët”, tha Wimmer.

Wimmer tha se ai e ka përqendruar shumë kohën e tij në përmirësimin e aftësive të tij të të shkruarit në mënyrë që ai të mund të vendosë në letër njohuritë që ka në trurin e tij.