4 këshilla ekspertësh për ndërtimin e një marrëdhënieje të qëndrueshme

Çdo marrëdhënie ndryshon me kalimin e kohës. Mes të gjitha zhvillimeve të fundit që shkaktojnë goditje me kamzhik në botë (pandemitë! Politika!). Një gjë ka mbetur e qëndrueshme: Njerëzit vazhdojnë të bien në dashuri. Një numër sondazhesh kanë dalë më përfundimin se të martuarit janë, në përgjithësi, më të lumtur se njerëzit e pa martuar.


“Marrëdhëniet tona të dashurisë janë gjithnjë në zhvillim,” thotë Helen Fisher, studiuese e lartë në Institutin Kinsey

Më poshtë keni katër këshilla nga Fisher për një marrëdhënie të gjatë dhe të lumtur.

Sezoni i zhurmës

Viti i parë ose i dytë i një marrëdhënieje ndikohet nga disa faktorë të rëndë: ëndërrimi për partnerin tuaj; duke parë më të mirën tek ai dhe të bësh seks, seks dhe më shumë seks – një aktivitet që ndihmon lidhjen.

Thellimi i angazhimit

Pas disa vitesh marrëdhënia, euforia e hershme zbehet pak, por në vend të saj është diçka më e mirë: besimi. Ju zbuloni sekretet, shpresat dhe ëndrrat tuaja, gjë që krijon intimitet. Ndërsa ndani çdo aspekt të jetës tuaj, ju arrini ta kuptoni njëri -tjetrin më qartë dhe, shpesh, kujdeseni për njëri -tjetrin më thellë.

Furtunat e përhershme

Çdo çift ka konflikte, dhe ndonjëherë ndodhin gjatë periudhave sfiduese, stresi financiar i lartë, ose jeni duke rritur fëmijë.

Të ndihmosh partnerin të kuptojë arsyet themelore pse je i mërzitur mund të zvogëlojë konfliktin. Bëhuni specifik, mund të thuash, ndihem i zemëruar me ty sepse ke dalë me miqtë e tu në vend që të më ndihmosh në shtëpi.

Përkushtimi

Këtu keni disa lajme shpresëdhënëse: Studiuesit në Universitetin Shtetëror të Pensilvanisë dhe Universitetin Brigham Young zbuluan se cilësia martesore përmirësohet pas 20 vjetësh. Ndërsa aktivitetet e përbashkëta zvogëlohen në dy dekadat e para, çiftet e lumtura që kanë shumë kohë bashkë fillojnë të bëjnë më shumë gjëra argëtuese së bashku përsëri, si vizitat e miqve dhe shëtitjet. Mosmarrëveshja gjithashtu zvogëlohet.