5 truket që ju ndihmojnë të ndiheni me pushime edhe në shtëpi

Të ndjehesh me pushime edhe në shtëpi është një domosdoshmëri, kur duhet të pushojmë dhe të kemi ndjesinë e të qenit me të vërtetë me pushime edhe nëse nuk mund të largohemi. Si mund të bëhet? Provoni disa ide të thjeshta!


Këtu janë gjërat që mund të bëni për t’u ndjerë me pushime edhe në shtëpi dhe për të shijuar relaksin:

1)Futni kohë dhe momente të ndryshme në rutinën tuaj, për të bërë ato gjëra që zakonisht nuk i bëni. Për shembull, nëse zakonisht nxitoni në mëngjes, ha një mëngjes më të ngadaltë; nëse nuk lexoni, kaloni shumë kohë duke lexuar; nëse nxitoni dhe prekni kujdesin tuaj për bukurinë, programoni pastrime dhe maska të bëra vetë, shkruan Donnad.

2)Vendosni diçka të re në objektet tuaja të përditshme, diçka që do ta përdorni vetëm kur doni të ndiheni me pushime, të tilla si një mëngjesi, fletë me një shtypje të veçantë, një mbështetëse për këmbën, transmeton lajmi.net.

3)Udhëtoni duke qëndruar në shtëpi, jo vetëm me teknologji, por edhe me diçka të prekshme që ju bën të merrni frymë në atmosferën e një vendi të largët si muzika dhe ushqimi.

4)Për pushimet tuaja, vizitoni vendet më të afërta me ju sikur të ishit me pushime. Ju mund të filloni menjëherë nga shtëpia juaj, nga rruga juaj, pastaj të shkoni në rrugët fqinje etj. Sa detaje keni humbur?

5)Për t’u ndjerë me pushime edhe në shtëpi, vendosni një vend të vogël që ju bën të ndiheni sikur jeni duke udhëtuar. Zbukuroni një zonë në shtëpi, krijoni një kënd relaksimi me jastëkë dhe perde.