Misteri i gruas që “nuk ka fjetur për 40 vjet”

Mjekët kanë mbetur të hutuar nga një grua në Kinë e cila tha se nuk ka fjetur që dyzet vjet.


Li Zhanying, nga provinca lindore kineze e Henan, u tha mediave lokale se ajo nuk ka mbyllur sytë asnjë natë që kur ishte pesë vjeç.

Mediat kineze raportuan rastin e çuditshëm të Li, e cila është bërë e famshme në fshatin e saj për shkak të “gjendjes” së saj të veçantë – një pretendim që burri dhe fqinjët e saj thanë se ishte i vërtetë.

Vite më parë, në një përpjekje për ta kapur, fqinjët e Li vendosën të qëndronin gjithë natën me të për të luajtur letra. Sidoqoftë, orët e gjata përfunduan tek ata dhe njëri u detyrua të shkonte në shtëpi për të fjetur, ndërsa një tjetër ra në gjumë në tryezë.

Burri i Li, Liu Suoquin, gjithashtu konfirmoi se gruaja e tij nuk fle duke pretenduar se që nga dita kur u martuan ajo gjithmonë do të përfundonte punët e shtëpisë brenda natës.

I pasigurt për zakonet e gjumit të gruas së tij, Liu supozoi se kishte pagjumësi dhe i bleu pilula gjumi.

Por thuhet se as pilulat nuk funksionuan.

Sipas Bastille Post, Li kërkoi ndihmë mjekësore për gjendjen e saj, por mjekët nuk ishin në gjendje të jepnin një diagnozë.

Një udhëtim më i fundit në një qendër gjumi në Pekin zbuloi misterin rreth gjendjes së Li. Një ekip mjekësh arriti në përfundimin se Li në fakt flinte, por jo në të njëjtën mënyrë si shumica e njerëzve.

Bastille Post raporton se Li në fakt ndriçohet, por jo kur shtrihet në shtrat me sy të mbyllur, por përkundrazi kur ajo po flet me burrin e saj.

Kur të dy bisedonin, sytë e Li -së ngadalësoheshin dhe ajo fillonte të flinte ndërsa ishte ende në gjendje të fliste.

Monitori i valës së trurit tregoi se Li nuk kaloi më shumë se dhjetë minuta në ditë me sy të mbyllur.

Ekspertët pohuan se fenomeni ishte i ngjashëm me ecjen në gjumë, pasi trupi i saj ishte ende aktiv ndërsa ajo ishte në gjumë./21Media