Pallate, toka bujqësore, vetura luksoze, aeroplanë privatë e vepra arti të Da Vincit – Pasuria 130 miliardë dollarëshe që çifti Gates do të ndajnë pas divorcit

Divorci i Bill dhe Melinda Gates do të ndarja më e madhe e aseteve që kur Jeff Bezos dhe gruaja e tij MacKenzie u ndanë në mes të vitit 2019.


Çifti Gates vlejnë rreth 130 miliardë dollarë, duke i bërë ata njerëzit e katërt më të pasur në botë, pas Bezos, Elon Musk dhe pronarit francez të mallrave luksoze Bernard Arnault, shkruan DailyMail.

Çifti njoftoi divorcin e tyre të hënën, me Melindën e cila tha se martesa është ‘prishur në mënyrë të pakthyeshme’ në regjistrat gjyqësorë – të cilët gjithashtu zbulojnë se çifti nuk ka një kontratë para-martesore.

Deklarohet vajza e Bill Gates, Jennifer: Divorci i prindërve është një periudhë sfiduese për familjen tonë

Në një deklaratë të përbashkët të publikuar në llogaritë e tyre në Twitter të hënën, dyshja tha se puna e tyre me fondacionin e tyre të bamirësisë do të vazhdojë, por martesa e tyre nuk do të vazhdojë – duke u shprehur: “Ne nuk ndiejmë më se jemi në gjendje të ecim si çift në këtë fazë të ardhshme të jetës sonë”.

Kur divorci i Bezos u finalizua në vitin 2019, Jeff mbajti 75 për qind të aksioneve të tyre të përbashkët në Amazon – atëherë me vlerë 144 miliardë dollarë – duke e lënë MacKenzie me një të katërtën me vlerë 35.8 miliardë dollarë.

Duket se Bill dhe Melinda kanë bërë tashmë shumë punë në ndarjen e pasurisë së tyre, pasi letrat e tyre të divorcit i referohen vazhdimisht një ‘kontrate ndarjeje’ që të dy kanë nënshkruar.

Perandoria Gates përfshin shtëpi në pesë shtete; një koleksion veturash duke përfshirë një ‘Porsche’ të rrallë prej dy milionë dollarësh; një koleksion arti që përfshin një libër shkrimesh dhe skica prej 30 milionë dollarësh nga Leonardo Da Vinci; dhe një seri avionësh privatë.

Gates është gjithashtu pronari më i madh privat i tokave bujqësore në Shtetet e Bashkuara, me 242,000 hektarë nëpër 18 shtete të ndryshme.

Çifti Gates, të cilët kanë tre fëmijë: – Jennifer, 25 vjeçe; Phoebe, 18 vjeçe; dhe Rory, 21 vjeç – kanë shtëpinë e tyre kryesore në shtetin Uashington, në periferi të Seattle.

Bill dhe Melinda tashmë janë zotuar të japin pjesën më të madhe të pasurisë së tyre para se të vdesin. Tre fëmijët e tyre do të marrin nga 10 milionë dollarë raportuar secili – një pjesë e vogël e pasurisë së prindërve të tyre.

Megjithatë, pavarësisht nga betimi i dhënies, ata kanë shumë pasuri të cilat do të duhet të ndahen mes tyre.