Sa kilogramë duhet të jetë çanta e shkollës?

Një nga problemet më të zakonshme në jetën e përditshme të nxënësve është pesha e çantës së tyre duke shkuar në shkollë.


Sa peshë duhet të ketë më në fund një çantë shkollore? Ka një përgjigje dhe madje edhe një shkencore. Sipas studimeve, u zbulua se pesha e çantës së shkollës duhet të jetë proporcionale me peshën e nxënësit. Në veçanti, studiuesit theksojnë se çanta e shkollës nuk duhet të kalojë 10% të peshës trupore të nxënësit. Prandaj, pesha maksimale e çantës së karrocës shkollore duhet të jetë rreth 20% e peshës totale të fëmijës suaj. Gjetjet bazohen në një studim të 49 fëmijëve të shkollave fillore në Spanjë.

“Për shembull, një vajzë ose një djalë që peshon rreth 50 kg, pesha maksimale e rekomanduar për çantat e shkollës duhet të jetë 5-6 kg dhe çanta me rrota, më pak se 10 kg,” tha Eva Orantes González, PhD, studiuese në Universitetin të Granadës në Spanjë.