Spider-Man mundi Superman në shitje komike, rekord prej 3.6 milionë dollarësh

Një kopje e debutimit të Peter Parker në Amazing Fantasy #15 merr çmimin më të lartë të paguar ndonjëherë për një komik të vetëm.


Spider-Man arriti rekordin e “Man of Steel” për t’u bërë më i shtrenjti i shitur ndonjëherë në librin komik, shkruan Reporteri.net.

Një kopje e komikut të vitit 1962 Amazing Fantasy #15, në të cilën Peter Parker dhe  egoja e tij si Spider-Man kanë bërë debutimin e tyre në faqe, e cila u shit të enjten në Heritage Auctions për 3.6 milion dollarë (2.5 milionë £), shkruan The Guardian. Rekordi për një shitje komike ishte mbajtur më parë nga paraqitja e parë e Superman në Action Comics #1, e cila u shit privatisht për 3.25 milion dollarë në prill.

Komiku Marvel, i cili kushtoi vetëm 12 cent kur u botua, përmban historinë e origjinës së Spider-Man, të treguar nga Stan Lee dhe vizatuar nga Steve Ditko, ndërsa Peter Parker fiton fuqitë e tij pasi u kafshua nga një merimangë radioaktive. Kopertina, nga Jack Kirby, tregon  teksa lëviz në aksion mes kullave të Nju Jorkut. “Megjithëse bota mund të tallet me Peter Parker, adoleshentin e ndrojtur …” thotë superheroi,  “së shpejti do të mahnitet me pamjen e mrekullueshme të … Spider-Man”.

Shfaqja e parë e Spider-Man, në të cilën ai fiton me moton “Me fuqi të madhe duhet të vijë edhe përgjegjësi e madhe” ishte aq i popullarizuar saqë më vonë do të shfaqej në komikun e tij, Amazing Spider-Man #1.

Ankandet e trashëgimisë thanë që kopja e Amazing Fantasy #15 ishte “e pacenuar”. Sipas shtëpisë së ankandit kjo është një nga katër kopjet e njohura që ekzistojnë në këtë gjendje. “Cili libër më I mire mund ta thyej rekordin sesa debutimi I personazhit më të dashur Marvel ? “, tha nënkryetari i Shtëpisë së Ankandeve të Trashëgimisë, Lon Allen. /Përktheu: Linda Krasniqi – Reporteri.net/.