×
 • Lajme
 • Lajme

  “Asnjë problem i nuk i shkaktohet buxhetit” – Hoti shpjegon implikimet buxhetore të kërkesave të SBAShK-ut

  Reporteri
  22 Shtator 2022 | 14:04
  Deputeti i Lidhjes Demokratike e Kosovës, Avdullah Hoti

  2.9 milionë euro në muaj do t’i kushtonin buxhetit të Kosovës kërkesat e SBAShK-ut për 100 euro në muaj deri në miratimin e Ligjit të Pagave, deklaroi deputeti i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Avdullah Hoti, raporton gazeta online Reporteri.net.

  Asnjë problem nuk i shkaktohet buxhetit nga plotësimi i kësaj kërkese të grevistëve, vlerësoi ish-ministri i financave, Avdullah Hoti.

  Për këtë që Hoti e sheh si moshkaktues të asnjë problemi ndaj Buxheti, ai numëron disa arsye. “Për shkak të: (1) mosrealizimit të projekteve kapitale dhe (2) rritjes së të hyrave tatimore nga inflacioni i lartë”.

  “Për më tepër, Qeveria ka ndarë rreth 6 milionë euro për të paguar punëtorët e larguar nga puna në Telekomin e Kosovës”.

  Reagimi i plotë i Hotit pa ndërhyrje:

  SBASHK-u e ka vetëm një kërkesë që ka implikime financaire: 100 euro në muaj deri në miratimin e “Ligjit të Pagave”.

  Në arsimin parauniversitar janë të punësur 28,834 persona:

  • 23,033 mësimdhënës parauniversitar,
  • 3,276 personel ndihmës,
  • 919 personel edukativ në çerdhe,
  • 1,606 staf adminsitrativ.

  Rrjedhimisht:

  28,834 të punësuar x 100 Euro në muaj = 2.9 mil Euro në muaj.

  Asnjë problem në buxhetin e shtetit nuk shkaktohet nga plotësimi i kësaj kërkese. Bilanci bankar i Qeverisë është rekord i lartë, rreth 600 mil euro në korrik, për shkak të: (1) mosrealizimit të projekteve kapitale dhe (2) rritjes së të hyrave tatimore nga inflacioni i lartë.

  Për më tepër, Qeveria ka ndarë rreth 6 milionë euro për të paguar punëtorët e larguar nga puna në Telekomin e Kosovës.

  Shpërndaje:
  Të ngjashme
  Të ngjashme

  © Reporteri (R Media L.L.C.), 2019-2024. Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Linku i lajmit u kopjua!