Familja e heroit Jakup Ferri në Plavë kundër simbolit turk në varrin e tij, kërkojnë të zëvendësohet me shqiponjë

Ky gurë mbivarror thuhet se së shpejti do të zëvendësohet me një tjetër me simbol të shqiponjës dykrenare, pasi që Jakup Ferri ra heroikisht duke mbrojtur kauzën kombëtare.

Plave dhe Gucia dikur arenë luftërash për mbrojtjen e fatit te atdheut dhe vend krenarie kombëtare – po tkurret gjithnjë e më shumë. Nga 82% shqiptarë sa ishin në vitin 1912 sot kanë mbetur vetëm 25%.