Gucati: Një punëtor i ZPS-së ka pirë raki në zyrën time

Ish-kryetari i Organizatës së Veteranëve të Luftës së UÇK-së, Hysni Gucati ka thënë se një hetues i Zyrës së Prokurorit të Specializuar u ka thënë zyrtarëve të organizatës së mund t’i mbajnë dokumentet edhe për një muaj, në ditën kur hetuesit kishin shkuar në zyrat e OVL-UÇK për t’i konfiskuar ato.

Në ditën e tretë të dëshmisë së tij para Dhomave të Specializuara në Hagë, Gucati ka thënë se mbi dosjet të cilat kishin arritur në OVL-UÇK ishte e vendosur një letër, në të cilën bëhej e ditur se do të vinin edhe shtatë mijë dokumente të tjera.

I akuzuari Hysni Gucati ka thënë se një hetues i ZPS-së i cili e fliste gjuhën shqipe kishte shkuar në zyrat e organizatës dhe u kishte thënë se duhet t’i marrin dokumentet, por fillimisht Gucati ka thënë se hetuesi i ka fotografuar ato dhe ka konfirmuar se janë të Speciales.

Gucati, derisa është përgjigjur në pyetjet e prokurores Valeria Bolici, ka deklaruar t’i ketë thënë hetuesit se dorëzimin e tyre duan ta bëjnë në praninë e Policisë së Kosovës por sipas tij ai i ka thënë se edhe një muaj mund të qëndrojnë dokumentet në organizatë dhe policia nuk shkon të bëhet dëshmitar në pranim-dorëzim.

“Nëse ke qenë ti aty ashtu është siç thua ti, por unë po them që ti nuk ke qenë aty fare çka kemi biseduar ne. Zotëria më ka thënë ‘edhe një muaj ditë mund t’i mbani dokumentacionet, Policia e Kosovës nuk vjen’, dhe ne kemi rënë dakord bashkë me Tomë Gashin dhe inspektorin që fliste shqip dhe ja kemi dhënë shumë me mirësi, ka pirë edhe kafe në zyrën time, do ta tregoj edhe një sekret atëherë, ka pirë edhe raki njëri prej tyre në vendin e punës, ka pirë edhe raki në zyrën time një punëtor i juaji. Kjo është reale çka po them, nuk gënjej asnjë fjalë, nuk kam arsye të gënjej se nuk kam lind me gënjeshtra, nuk jetoj me gënjeshtra, nuk kam ardhur në burg me gënjeshtra”, ka thënë Gucati.

Ish-kryetari i OVL-UÇK ka thënë se në momentin e hapjes së paketës që në organizatë kishte arritur nga një person i panjohur, kanë qenë të pranishëm ai, Nasim Haradinaj e zyrtarë të tjerë të organizatës.

Letrën me numrin “7000” Gucati ka thënë se e ka hedhur pa qenë i vetëdijshëm për ndonjë rëndësi që mund të ketë në të ardhmen si dëshmi.

“Atë letër e konsiderova të pavlerë fare, një shkrim një shtatë dhe tre zero, asgjë më shumë, kjo është krejt çka ka shkruar në atë shkrim, nuk kam nevojë të gënjej e kam gjuajtur në koshin e plehrave, nëse doni të zgjasni këtë pyetje sa të doni rrimë këtu para trupit gjykues… Do të vdes me zhig me u zbulu se kush i ka pru ato dokumentacione, do të vdes me atë që nuk mund të zbulohet kush i ka pru ato dokumente. Të kisha ditë që letra çon peshë, qysh mendoni, një numër 7 dhe tre zero, nuk e kisha humb përjetë, do ta kisha pru këtu, kjo është e gjitha që po ju them”, ka thënë Gucati.

Prokurorja Bolici e ka pyetur Gucatin rreth deklarimeve të Nasim Haradinajt në konferenca për shtyp dhe emisione televizive, nëse ai pajtohet me ato çka janë thënë nga Haradinaj.

Lidhur me këtë, Gucati ka thënë se Nasim Haradinaj nuk ka përmendur emra apo deklarata të dëshmitarëve duke shtuar se i njëjti nuk ka gabuar në deklarimet e tij.

“Kjo është e saktë sa kemi të drejtë me lexu, keni të drejtë apo mundeni, unë nuk jam gjuhëtar por gjuhën shqipe e kuptoj dhe e di. Nuk dua ta mbroj Nasimin të jeni të bindur, se secili e mban barrën për vete, edhe Hysniu edhe Nasimi se nuk jemi të vogël por nuk dua ta mbroj Nasim Haradinajn por besoj që Nasim Haradinaj përderisa nuk ka përmend emër dhe deklaratë dhe ju tërhiqet vërejtja mediave që mos të bëni publike ashtu unë mendoj, por tek e fundit jemi të dytë në një bankë të të akuzuarit, kështu që unë mendoj që Nasimi nuk ka bërë vepër, unë mendoj ashtu”, ka thënë Gucati.