Pas SHBA-së, edhe Britania kërkon përgjegjësi për rastin e dëbimit të shtetasve turq

Ambasada e Britanisë së Madhe në Kosovë përmes një reagimi ka përkrahur deklarimin e Ambasadës së Amerikës lidhur me mungesën e përgjegjësisë institucionale një vit pasi që Kosova dëboi 6 shtetas turq.


Në njoftimin mbështetës, Britania e Madhe ka thënë se institucionet e Kosovës duhet të jenë të përgjegjshme dhe t’i nënshtrohen sundimit të ligjit, transmeton Reporteri.net.

Kujtojmë se Ambasada e SHBA-ve kërkoi përgjegjësi të plotë për këdo që shkel ligjin, teksa u ka bërë thirrje liderëve që institucionet e sigurisë duhet të veprojnë vetëm brenda autoritetit kushtetues. /Reporteri.net/.