Sillet në jetë fjalori i parë japonisht-shqip

Sot në ambientet e Cambridge School në Prishtinë erdhi në jetë një diçka e bukur.

Për herë të parë u prezantua fjalori japonisht-shqip me autor Reko Dida, shkruan Reporteri.net.

Fjalori është konceptuar dhë përgatitur në veçanti për shqipfolësit që mësojnë gjuhën japoneze.

Mirëpo, e gjithë kjo u bë e mundur falë Asociacionit të Miqësisë Kosovaro-Japoneze, dhe drejtoreshës së tij, Luljeta Arifi.

Ndryshe, Asociacioni i Miqësisë Kosovaro-Japoneze , është themeluar në vjeshtën e vitit të kaluar (2018). Me qëllim të dhënies se karakterit te vërtetë të Miqësisë Kosovaro –Japoneze, asociacion është themeluar nga dy kosovare dhe një japonez./Reporteri.net