Veseli u kërkon ndërkombëtarëve Gjykatë Speciale për krimet dhe masakrat serbe në Kosovë

Kryetari i Kuvendit, Kadri Veseli ka kërkuar formimin e një Gjykate Speciale për krimet dhe masakrat e Serbisë në Kosovë.


Veseli në tubimin përkujtimor për 14 dëshmorët dhe 40 martirët në fshatin Lubizhdë të Hasit, komentoi edhe deklaratat nga liderët serbë të cilët i mohuan masakrat në Kosovë.

Ai tha se një nga fajet për këto mohime i ka edhe bashkësia ndërkombëtare.

“Këto ditë po zhvillohet një debat i madh, serbët po i mohojnë masakrat serbe, por është e qartë përderisa nuk do të dihen njerëzit që kanë kryer krime gjithandej Kosovës, serbët gjithmonë do t’i mohojnë krimet serbe dhe ky është gabim i bashkësisë ndërkombëtare”, raporton EO.

“Ne nuk do të hakmerremi, por edhe nuk do të harrojmë, ne do ecim përpara dhe nuk ka fuqi e forcë që mund të na ndalë përpara në shtetin tonë dhe në pavarësinë tonë”.