Aksioni në Shtërpcë, Vuçiqi e quan “hakmarrje të Kurtit” për Ballkanin e Hapur

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, vlerëson se aksioni i sotëm në Shtërpcë, ku u arrestuan ish-kryetari i Komunës së Shtërpcës, drejtori i Urbanizimit, disa zyrtarë të tjerë dhe pronarë firmash ka të bëjë me Ballkanin e Hapur.

Sipas Vuçiqit, përcjell B92, aksioni i Policisë dhe Prokurorisë është njëlloj hakmarrje e kryeministrit Albin Kurti për nismën Ballkani i Hapur.

Kosova, sikurse edhe Mali i Zi e Bosnjë-Hercegovina, kanë refuzuar Ballkanin e Hapur, që është themeluar nga Serbia, Shqipëria e Maqedonia e Veriut.

“Në fillim na thanë se në veri jetojnë e veprojnë kriminelët, tash na doli se edhe në jug ka kriminelë. Nuk e di se si nuk e gjetën një kriminel në Ferizaj, por vetëm serbët dalin të jenë kriminelë”, ka thënë Vuçiqi nga Shqipëria, ku po qëndron për takimin e radhës të Ballkanit të Hapur.

Sot u firmosën disa marrëveshje në kuadër të kësaj nisme.

“Natyrisht, kryeministri Kurti e ka bërë këtë për shkak të Ballkanit të Hapur”, tha Vuçiqi.

Aksioni i sotëm ka të bëjë me veprat penale të korrupsionit në lidhje me ndërtimet në Brezovicë.

Janë bastisur disa lokacione, ka konfirmuar kryeprokurori i Prokurorisë Themelore të Ferizajt, Shukri Jashari.

“Aksioni ka të bëjë për keqpërdorim të detyrës zyrtare, pra ryshfet, dhe ndërtime pa leje”, ka deklaruar Jashari.