Zbulohet edhe dita: Tuneli i Mitrovicës hapet nesër

Janë bërë më shumë se 23 javë që kur tuneli i Mitrovicës është futur në fazë të renovimit.


Për vonesat që ishin bërë në hapjen e këtij tuneli javën e kaluar ishin organizuar edhe protesta në shenjë pakënaqësie për zvarritjen e punimeve.

Mirëpo, burime të Reporterit brenda Ministrisë së Infrastrukturës bëjnë të ditur se hapja e tunelit do të bëhet gjatë kësaj jave, më saktë nesër.

“Është vendosur dita e hapjes. Tuneli hapet të enjten.”, ka konfirmuar ky burim.

Zyrtare: Ministria vendos kur do ta hap tunelin e Mitrovicës

Ndryshe, për shkak të mosfunksionimit të këtij tuneli, qytetarët me automjetet e tyre shfrytëzojnë rrugën alternative për kyçjen në qytet, ndërsa brenda qytetit shpesh krijohen kolona.

Ky projekt që financohet nga Ministria e Infrastrukturës e që ka kosto rreth 380 mijë euro, ka filluar në nëntor 2018 dhe është paraparë të përfundojë brenda 60 ditësh.

Aktivistët e Vetëvendosjes kishin paralajmëruar protesta edhe para Ministrisë së Infrastrukturës në rast se tuneli nuk hapet deri më 1 maj./Reporteri.net