6-vjeçari më i mençur në Evropë: Studion në tri universitete presitigjioze

Me vetëm gjashtë vjet Loran Simon është bërë student i tri universiteteve presitigjioze në Holandë, Belgjikë dhe Gjermani duke fituar titullin e djaloshit më të mençur në Evropë.


Në shikim të parë fëmijë i zakonshëm, koeficientin e inteligjencës e ka 145, dhe para se të bëhej “studenti më i ri në histori”, shkollën fillore e përfundoi kur ishte vetëm dy vjeç.

Simon, siç shkruan BBC u regjistrua në shkollë të mesme kur ishte vetëm katër vjeç, transmeton Reporteri.net

Pas regjistrimit në fakultet, Simoni, babai i të cilit është nga Belgjika kurse nëna holandeze, tha për radiostacionin RTBF që lënda e tij e preferuar është matematika.

Ai atë kohë tha se ka menduar të bëhet kirurg dhe astronaut, por që interes të veçantë ka edhe për teknologjinë.

Babai i djaloshit tha se biri i tij, kur ishte i vogël kishte problem të luante me fëmijët e tjerë, dhe që kurrë nuk i kanë interesuar lojërat, shkruan BBC./Reporteri.net

=