Besojeni ose jo, kjo është lulja që thuhet se u sjell lumturi vajzave të pamartuara

Kush mund të ketë marrë vendin e parë në renditjen e 10 bimëve më të mira të brendshme të lumturisë familjare?

Sigurisht, kjo është shenjtorja kryesore mbrojtëse e grave – spathiphyllum.

Quhet kështu: “lumturia femërore”. Jep dashuri për gratë beqare, ringjallur ndjenjat për gratë e martuara, shtatzëninë për gratë shterpë, paqen dhe qetësinë në familje për ato me shumë fëmijë, etj.

Spathiphyllum ka kërcell të ngushtë, fleksibël mbi të cilët formohen sytha gjatë lulëzimit. Rrjedhjet kufizohen nga gjethe të mëdha, por mjaft të holla dhe të dehur. Bima lulëzon me sytha të bardha të lëmuara. Nga rruga, ndonjëherë një lule quhet një dhomë “zambak” për ngjashmërinë e saj me zambakun e calla.

Ndryshe nga anthuriumi, është jashtëzakonisht pakërkues. Ajo rritet mirë në temperatura nga +18 në +23 gradë. Nëse është më e nxehtë ose më e freskët, ajo thjesht do të ngrijë në një fazë të rritjes.

Ashtu si shumica e bimëve, spathiphyllum duhet të ujitet më shpesh gjatë verës, dhe në dimër, përkundrazi, zvogëlon furnizimin me ujë. Në pranverë, lulja mund të transplantohet.

Që nga kohërat antike, njerëzit kanë mbjellë bimë në vazo për t’i dhënë shtëpive të tyre më shumë komoditet dhe bukuri estetike. Jo të gjithë e dinë se në mesin e kafshëve shtëpiake mund të ketë lule dashurie, prosperiteti, lumturie familjare. Një fabrikë në vazo e mbjellë me duar të kujdesshme mund të bëhet një hajmali e vërtetë familjare, të lidhë zemrat e vetmuara, të përmirësohet mirëqenia financiare personi

Dëshira e një personi për të qenë e pasur dhe e pavarur financiarisht ka sjellë shumë mite dhe legjenda rreth një bime të zakonshme, në shikim të parë, – një grua të trashë. Mes njerëzve, shpesh quhet pema e parave, sepse nëse u besoni shenjave, njerëzit që kanë një lule të tillë në shtëpitë e tyre kanë nevojë për para më pak se të tjerët. Nëse ju shikoni nga afër shenja popullore, mund të gjendet një konfirmim i aftësive të gruas së shëndoshë.

Sidoqoftë, bimët nuk janë në gjendje të ndikojnë në trashësinë e portofolit, vetëm për shkak të energjisë së tyre unike të gjallë, ato mund të ndihmojnë një person të vendosë për zgjedhjen e një profesioni. Pema e parave, në kujdesin e duhur, do ta kënaqë shtëpinë me emocione pozitive, do të japë mirëkuptim të ndërsjellë dhe paqe në familje, duke ndihmuar kështu të shkojë me qetësi dhe matje drejt qëllimeve të përcaktuara.

Për ta bërë bimën e brendshme “të funksionojë” në mënyrë sa më efikase të jetë e mundur, ai ka nevojë për kujdes të vëmendshëm dhe të kujdesshëm.

Në çdo rast, me kujdesin e duhur, një pemë shtëpie do të kënaqet, nëse jo me para, atëherë me gëzimet e këndshme të rehatisë familjare